DIVERSITEIT EN INCLUSIE

 

TRAINING - INCLUSIE WERKT!

Dagelijks zien we in het nieuws dat diversiteit en inclusie nog niet de norm zijn in onze samenleving. Zo krijgen zwarte mensen en mensen van kleur, LHBTI personen en vrouwen nog altijd te maken met discriminatie en geweld. Nog lang niet iedereen kan zichzelf zijn, ook niet op het werk. Daarmee blijft een belangrijk potentieel onbenut.

Toch begint het tij te keren. Inmiddels dragen tal van organisaties bij aan een meer rechtvaardige en inclusieve wereld. De basis daarvan is dat een organisatie zelf ook inclusief werkt. In zo´n organisatie is oog voor inclusie op alle niveaus. De organisatie erkent de waarde van diversiteit, en wil een bijdrage leveren aan een betere wereld. Is jouw organisatie al klaar om die stap te zetten? Wij begeleiden je!

diversiteit en inclusie

WAT & VOOR WIE?

In deze training beginnen we bij de basis. Want wat houden diversiteit en inclusie precies in? Hoe zijn ze van invloed op de werkvloer? Hoe kan jij als medewerker concreet een bijdrage leveren aan een meer inclusieve organisatie? Tijdens de training gaan we op een laagdrempelige en positieve manier aan de slag met deze thema’s.

In twee dagen maak je kennis met diversiteit en inclusie. We onderzoeken hoe ieders achtergrond van invloed is op de kansen en mogelijkheden die die heeft. We bekijken de rol van onbewuste vooroordelen en taal. We ontdekken hoe een inclusieve organisatie er uit ziet en hoe jij daar zelf een bijdrage aan levert. Deze training is leerzaam en zinvol voor medewerkers uit alle lagen van de organisatie.

HET PROGRAMMA

  • Diversiteit & inclusie. Wat is dat?
  • De invloed van achtergrond
  • Onbewuste vooroordelen
  • Taal
  • Toegankelijkheid
  • Welke rol pak jij?
  • Inclusie toolbox

WAT KAN JE NA DEZE TRAINING?

Je krijgt alle tools aangereikt waarmee je de organisatie in kleine stapjes inclusiever maakt. Je weet op welke manier jij een bijdrage kan en wil leveren aan een inclusieve organisatie. Je weet welke concrete stappen je kan zetten. Je ziet dat inclusie een werkwoord is en begrijpt dat er geen statisch eindpunt is waar je naartoe werkt. In een inclusieve organisatie blijf je continu verbeteren.

BEGELEIDING OP DE WERKVLOER

Natuurlijk begeleiden wij je graag verder bij implementatie van inclusief werken in de organisatie. Hiervoor geldt ons standaard consulting tarief.

MAATWERK

Wij bieden maatwerk voor elk team, elke organisatie en elk vraagstuk. Vraag hiervoor een gratis kennismakingsgesprek aan.

IN HET KORT

Training Inclusie werkt!
Investering 2 dagen, € 600
Deelnemers 8 tot 12 personen
Locatie in overleg

 

BEN JIJ ER KLAAR VOOR?

Fantastisch dat jij een aandeel gaat leveren aan een meer inclusie organisatie en een betere samenleving! 

Neem contact met ons op via het onderstaande formulier voor een offerte of kennismakingsgesprek.  

 

8 + 7 =