Aan de slag met inclusie! Maar hoe?

Maak diversiteit zichtbaar. Ga aan de slag met de regenboog!

De regenboog laat zien dat iedereen welkom is en zichzelf mag zijn, ongeacht sekse, gender of seksuele oriëntatie. “Maar het is toch logisch?” kan je denken. Nee, helaas nog niet. LHBTI+ personen hebben nog steeds te maken met vooroordelen, negatieve stereotypen en discriminatie. Jij kan zichtbaar maken dat je daar niet aan meedoet! Hoe?

#1 Hijs de regenboogvlag.
Sommige organisaties hebben de regenboogvlag permanent hangen. Andere organisaties doen dit op specifieke dagen, zoals bijvoorbeeld

  • 17 mei – IDAHOBIT, de internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie
  • 11 oktober – Coming Out dag
  • 2e vrijdag van december – Paarse Vrijdag, focus op m
  • De Pride dag, week of maand in jouw stad

#2 Plaats een regenboog ergens op je werkplek.
Dit kan bij de receptie, in de wachtkamer, in je kantoor, op je laptop of tablet, et cetera. Iedereen kan dit doen. Denk aan een sticker, een poster, een flyer, een schilderij. Maak het zo klein of zo groot als je wilt.

#3 Kijk om je heen. Wat hangt er aan de muur? Hangen er beelden van mensen aan de muur? Is er ruimte voor een poster of schilderij van twee vrouwen of twee mannen?

Grote organisatie?
#4 Laat het hijsen van de regenboogvlag opgenomen worden in het vlaggenprotocol.
Op die manier wordt de vlag ook gehesen wordt als jij een dag vrij bent.

Mijn eigen ervaring? Als ik bij een organisatie ben waar ik de regenboogvlag zie hangen, dan voel ik eerder de veiligheid om open te zijn over mijn seksuele oriëntatie. De organisatie heeft meteen een streepje voor; ik ben enthousiast en positief.  

Meer weten over diversiteit & inclusie? Nu écht eens aan de slag? Schrijf je in voor de nieuwsbrief voor een maandelijkse dosis aan inspiratie en concrete tips!

#diversiteit #inclusie #seksuelediversiteit #lhbti #zichtbaarinclusief